100 Places to Remember Before they Disappear in Vejle

September 25 to November 7 you can enjoy the images of “100 Places to Remember Before they Disappear”.

In cooperation with the Care Denmark we have launched our first shopping-centre exhibition. The exhibition is beautifully distributed all over the two floors of Bryggen in Vejle.

Text from Care Denmark: “CARE Danmark og Bryggen i Vejle er gået sammen om at vise udstillingen ‘100 Steder at huske før de forsvinder’. Fotoudstillingen stiller skarpt på 100 steder på kloden, som inden for en kort årrække kan forsvinde på grund af klimaforandringerne.”

Udstillingen kan opleves i Bryggen shoppingcenter i Vejle. Den åbner den 25. september og slutter den 7. november. Udstillingen er gratis.

800.000 mennesker har set den i København og Århus.

Udstillingen også blevet til i samarbejde mellem CARE Danmark og Life Exhibitions, som er grundlagt af Stine Norden og Søren Rud.

Klimaforandringerne vil ændre den verden, vi kender. Nogle steder bliver grønnere. Andre mere tørre. Og atter andre vil helt enkelt forsvinde og tage menneske- og dyreliv med sig. Gennem en række unikke, smukke fotos ønsker udstillingen ‘100 Steder at huske før de forsvinder’ at vise publikum, hvor sårbar kloden er – og dermed os alle sammen.

Det går hårdest ud over de fattige
Bag billederne af sandstrande, bjergtoppe og ørkenlandskaber gemmer sig millioner af jordens fattige mennesker, der allerede nu er truet af et stadigt mere ekstremt vejr. Derfor er CARE, som støtter verdens fattigste med hjælp til selvhjælp, hovedpartner på udstillingen.

‘Klimaforandringerne kan mærkes over hele kloden. Men det er de fattigste, som bliver ramt allerhårdest af klimaforandringerne. De lever i forvejen på kanten af, hvad der er menneskeligt muligt, og for dem kan klimaforandringerne være netop den sidste faktor, der skubber dem ud over afgrunden, ‘ siger generalsekretær i CARE Danmark Niels Tofte.

CARE Danmark har i 25 år arbejdet med nogle af denne verdens fattigste og mest udsatte mennesker. De lever der, hvor klimaet allerede er barskt. I takt med klimaforandringerne kan det blive helt umuligt at fortsætte det liv, som leves der – med mindre der opfindes nye metoder, dels viden og der handles NU.

‘CAREs erfaring fra klodens yderste kanter er unik. CARE sætter al sin erfaring og sit brede netværk ind på at dæmme op for de voldsomme konsekvenser, klimaforandringerne har for verdens fattigste mennesker, der ikke har noget at stå i mod med, når høsten svigter eller hus og hjem forsvinder,’ siger Poul Erik Lauridsen, der er CAREs klimakoordinator.

Det handler ikke om dårlig samvittighed
‘Vi er rigtig glade for at kunne give borgerne i Vejle mulighed for at se denne tankevækkende udstilling. Udstillingen er ikke til for at give folk dårlig samvittighed, men tværtimod for at inspirere folk til at engagere sig i klimasagen ved at fortælle om de ofte meget enkle metoder, der kan forebygge klimakatastrofer, ‘ siger Niels Tofte, og forklarer, at CARE har leveret viden og input til de billedtekster, der beskriver billeder fra de fattigste lande.

Centermanager i Bryggen i Vejle, Bente Nissen, håber, at de besøgende i indkøbscenteret vil opleve en ekstra dimension på indkøbsturen i kraft af den dialog, der opstår, når publikum ser de flotte billeder i udstillingen.

‘Vi håber, at borgerne i Vejle vil tage sig tid til at nyde et unikt og utraditionelt supplement til vores butikker. Vi er rigtigt glade for og stolte af at kunne vise de 100 billeder her i Bryggen’, siger Bente Nissen.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.